Comença el rodatge de 'Capa Negra' el nou film del director badaloní Jaume Najarro
Comença el rodatge de 'Capa Negra' el nou film del director badaloní Jaume Najarro
Acció, i amor es combinen per donar vida a la llegenda del bandoler Josep Sàbat
Clara Bayo/AJ - 21/07/2014 10:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9222

Aquest cap de setmana s'ha iniciat el rodatge de 'Capa Negra' el nou film del director badaloní Jaume Najarro. Un llargmetratge que entre la realitat i la ficció tracta sobre la història de Josep Sàbat.

"Josep Sàbat, conegut com el bandoler 'Capa Negra', va néixer a Sant Andreu de la Barca. De petit es va quedar orfe de pare i mare i es va unir a les tropes de Manso a la guerra del Francès. Un cop acabada la guerra, en Josep va tornar a casa i es va assabentar que els seus parents li havien robat tots els seus béns i s'havia quedat completament sense res. Llavors va començar a vendre llanes i teixits per les diferents masies de la comarca. L'any 1816 arriba a Corbera, el nou Baró, Antonio Maria de Ramon i de Riquer. Arriba disposat a cobrar els drets senyorials, jove i inexpert, Ramon i de Riquer, es va comportar com un tirà. 'Capa Negra' va lluitar contra les injustícies del Baró, i es va convertir en el seu pitjor malson fins que el Baró va demanar el seu cap a qualsevol preu".

Aquesta és la història que es traslladarà a la pantalla després de tot un any d'investigació sobre el personatge, el seu passat i la seva llegenda. Investigació que van portar a terme el seu director Jaume Najarro i des de producció Raquel Orta. "Abans de començar el rodatge hem estat tot un any de documentació, on hem indagat sobre la història real, localitzacions... una gran tasca per tal de conèixer la vida i passat el personatge que a la zona del Llobregat, concretament a Sant Andreu i Corbera és molt conegut, sobretot per la gent gran". Ens expliquen Jaume i Raquel. "Amb aquest film volem donar a conèixer la història més enllà de les terres del Llobregat".

Acció, i romanticisme


El primer dia de rodatge ens trasllada, de fet, al mateix Corbera de Llobregat, al Casal dels Barons de Corbera, on s'estan rodant les seqüències de Josep Sabat de petit (a qui dóna vida Marc Aguilar). És el moment en què el bandoler recorda la seva infància, els seus pares, on vivia, les seves germanes...  quan comença a gestar-se la llegenda del bandoler.

"Hem tractat la llegenda d'una manera molt cinematogràfica" explica Jaume. "Una història més fosca en alguns moments, més romàntica... una història de bandolers, de molta acció, però amb un punt molt clau com ho és la fotografia de l'època; una època grisa, i un bandoler traslladat a la foscor i a l'intrigant del personatge". L'actor Jack Queralt, és l'encarregat de donar vida al bandoler. Queralt ha treballat amb en Jaume en altres ocasions. "Aquest bandoler tenia dues personalitats" afirma Jaume, "de dia era un venedor de llanes i fils a Corbera, de nit es posava l'uniforme i feia bandolerisme".

La protagonista femenina, per la seva banda és la Irene Gellida. Interpreta a la Magdalena, la noia de la qual es va enamorar Capa Negra. Destaquen la presència d'actors i actrius força coneguts com en Jordi Díaz, Roger Pera, Octavi Pujades, Miquel Bordoy i Carme Capdet, Montse Miralles, Ferran Terraza;  i altres actors també molt ben seleccionats depenent del personatge que fan, amb molt de futur i experiència dins del sector, com ho són Yeray Ortega, Brian GallardoEmma Caballero, Mar Soler, Marc Aguilar, Albert Lladò, Clara Trevejo, Anna Costa; també els personatges de la baronia com Rafa Delacroix, Xavier Serrat, entre d'altres i una multitud de llista de soldats, figurants...

La producció es fa d'una manera privada, sense cap subvenció pública, però compta en aquest cas amb la col·laboració d'entitats privades de Corbera; té la confiança, per exemple, del Pessebre Vivent de Corbera, entre altres entitats privades del poble.

Efectes visuals i un còmic de 'Capa Negra'

El rodatge es farà durant tot aquest mes de juliol ininterrompudament per després acabar en setembre-octubre. Després comptarà amb un important treball de postproducció, donat la quantitat d'efectes especials i sets de rodatge; com per exemple, ens explica Jaume "la parròquia de Santa Maria quedarà recreada totalment per postproducció, una feina que la traslladarà a com era al voltant de 1836".

La intenció de l'equip és moure la pel·lícula pels circuits de cinema com festivals, en l'àmbit de Catalunya i també Nacional i Internacional amb subtítols, per portar la llegenda i donar-la a conèixer fora de la zona. També el mercat televisiu, i DVD; en aquest sentit també s'estan creant merchandising samarretes, tasses i altres objectes promocionals.

Una de les parts més originals que envolta el projecte és la creació d'un còmic de la pel·lícula. El còmic es farà amb rotoscopia, agafant plànols seleccionats del film, amb els mateixos actors que la representen. Una idea en la qual posen cor i ànima.

Una història que, traslladada a la pantalla comptarà amb crims, persecucions, i una història d'amor que no deixarà indiferent.

Segueix 'Capa Negra' a les xarxes socials AQUÍ I a la seva web AQUÍ

Notícia relacionada 

El director Jaume Najarro s'aventura amb 'Capa Negra' un film sobre la història de Josep Sabat 
Aquest bandoler dels anys 1812 i 1836, s'ha teixit una llegenda a cavall entre Sant Andreu i Corbera