La Fundació Badalona Capaç es traslladarà a un nou edifici del barri de la Morera
La Fundació Badalona Capaç es traslladarà a un nou edifici del barri de la Morera
Serà el centre ocupacional més gran de Catalunya
Redacción - 22/07/2014 04:36
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9228

La Fundació Badalona Capaç té previst traslladar-se a principis del 2016 a unes noves instal·lacions de prop de 3.900 m2, a la zona de la Morera, doblant així l'espai que ocupa ara, en el que serà el centro ocupacional més gran de Catalunya. Gràcies a una permuta immobiliària, pendent del vistiplau de l'Ajuntament, la Fundació disposarà d'un nou centre totalment equipat. El projecte té el suport de la Generalitat i de tots els Grups Municipals de l'Ajuntament i el pròxim mes de setembre iniciarà la seva tramitació urbanística.

Segons explica el director de la Fundació, Pere Sió, la situació de precarietat econòmica del conjunt d'Administracions i la impossibilitat d'aconseguir ajuts per a la construcció d'un nou Centre ha fet que la Fundació "hagi aconseguit els recursos econòmics mitjançant una adequada gestió del seu propi patrimoni fundacional".

La Fundació Badalona Capaç té avui la seva seu en un edifici del carrer Juli Galve Brusson, 108-112 de Badalona. L'edifici havien estat els antics laboratoris de la Cros, unes instal·lacions que amb el pas del temps ha quedat insuficient per acollir diàriament a 240 persones amb discapacitat intel·lectual i als 50 professionals que en tenen cura. Després de llargues converses, la Fundació ha tancat un acord amb una empresa promotora per realitzar una permuta de l'edifici de 1.639 m2 on avui s'ubica, per un nou edifici de 3.900 m2, totalment equipat i ubicat al barri de la Morera de Badalona.

Mitjançant aquest acord, i un cop l'Ajuntament de Badalona aprovi els preceptius tràmits urbanístics, la Fundació tindrà una nova seu amb un Centre d'Atenció Diürna amb els serveis de prelaboral i teràpia ocupacional, així com els serveis tècnics, de formació i administratius de la Fundació.

Quan estigui construït, el nou edifici de 3.540 m2 útils serà el centre ocupacional més gran de Catalunya i comptarà amb unes instal·lacions interiors dissenyades expressament per a les necessitats dels serveis i de les persones amb diferents capacitats intel·lectuals.

Una fundació al servei dels badalonins

La Fundació Badalona Capaç és una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la millora de la qualitat de vida, la inclusió i la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat i atén a les persones amb discapacitat intel·lectual de l'àrea de Badalona i entorn per afavorir la seva inclusió en tots els àmbits de la vida.

Badalona Capaç realitza activitats d'atenció a més de 400 persones gràcies a un equip de 70 professionals, a més d'oferir suport i formació a la persona i les famílies.