Un total de 23 espectacles configuraran la nova programació del Zorrilla-Centre d'Arts Escèniques de Badalona
Un total de 23 espectacles configuraran la nova programació del Zorrilla-Centre d'Arts Escèniques de Badalona
Com a novetat d’aquest any es podran comprar les entrades per Internet a www.ticketea.com
Redacción - 23/07/2014 03:55
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9230

Un total de 23 espectacles configuraran la nova programació del Zorrilla-Centre d'Arts Escèniques de Badalona, que inclou els teatres municipals Zorrilla, Principal i Blas Infante. Els muntatges teatrals ocuparan bona part de la programació de la nova temporada de tardor sense oblidar altres arts escèniques com el circ i la música.

Espectacles teatrals

Dins la programació de teatres cal destacar l'estrena a Catalunya de l'espectacle 'Miguel de Molina al desnudo', produït pel badaloní Jorge Javier Vázquez, els dies 10, 11 i 12 d'octubre, al Teatre Zorrilla. L'obra és un homenatge a un dels grans noms de la copla, intèrpret de grans èxits com Ojos verdes o La bien pagá. Ángel Ruiz és el protagonista d'aquest muntatge, produït per Laboratorio de Voz Producciones, la productora de Jorge Javier Vázquez.

Un altre badaloní, en aquest cas Jordi Díaz, acompanyat per l'actriu Alba Florejachs, portarà a la ciutat una de les comèdies d'èxit de la temporada teatral 'Losers', amb text de Marta Buchaca. L'espectacle es podrà veure dissabte 20 de desembre al Teatre Zorrilla.

I divendres 31 d'octubre, també al Teatre Zorrilla, Rubèn Montañá, també de Badalona, i la companyia Egos Teatre, ens portaran, 150 anys després de la seva estrena, 'L'esquella de la torratxa' de Serafí Pitarra.

Per altra banda, cal destacar la presència al Teatre Zorrilla, diumenge 16 de novembre, de l'actriu Carmen Machi, acompanyada per Javier Gutiérrez, que protagonitzen una adaptació de Macbeth de William Shakespeare que Juan Cabestany ha convertit en 'Los Mácbez'. Aquest muntatge està coproduït pel Centro Dramático Nacional i dirigit per Andrés Lima.

L'obra que obrirà la temporada serà 'Traduccions - Translations' que es podrà veure el dies 27 i 28 de setembre, al Teatre Zorrilla. Es tracta d'una producció de la companyia La Perla 29 i protagonitzada, entre d'altres, per Ivan Benet.

Al Teatre Principal, divendres 7 de novembre, es podrà veure 'Pulmons', de Duncan MacMillan, interpretada per Pau Roca i Carlota Olcina.

'Vània', una visió que Les Antonietes Teatre fan del clàssic de Txèkhov, es presentarà al Teatre Zorrilla, divendres 28 de novembre.

Al Teatre Principal, el divendres 19 de desembre, s'interpretarà l'obra BBBB, Brickman Brando Bubble Boom de la companyia Agrupación Señor Serrano.

D'altra banda, dissabte 29 de novembre, al Teatre Blas Infante, es podrà gaudir de l'espectacle musical 'Lo tuyo y lo mío', una comèdia musical que fa un repertori de la música dels anys 60 fins a l'actualitat.

Cal esmentar que el circ torna a l'escena badalonina, en concret al Teatre Principal, diumenge 30 de novembre, de la mà de Manolo Alcantra amb l'espectacle 'Rudo' que comptarà amb l'acompanyament de música en directe.

Badalona a Escena

Igual que la temporada passada es podrà tornar a veure a les entitats no professionals de les arts escèniques representar els seus treballs dins el cicle Badalona a Escena.

En aquesta edició podrem veure al Teatre Zorrilla, divendres 3 d'octubre, els muntatges de Projecte Ixthys amb 'Joc d'escriure', V Premi Literari de Teatre Breu Inicia't 2012.

'La rivolta ben resolta', de la companyia Katalakaska, on per primera vegada utilitzaran les tècniques de la Comedia del arte. L'obra es podrà veure diumenge 2 de novembre, també al Teatre Zorrilla.

I, per últim, 'Un quilo d'invisible' de Projecte 9 i la Cia Món Animal, que portaran a l'escenari del Teatre Zorrilla, divendres 21 de novembre, l'obra escrita per Joan Miquel Oliver, lletrista i compositor d'Antònia Font.

Hi ha a la venda un abonament que permetrà veure totes les obres que estan dins el cicle Badalona a Escena per un preu de 20 euros.

Concerts amb accent de Badalona

El món de la música també té presència badalonina dins d'aquesta programació amb el Conservatori de Música de Badalona que, amb la Banda Simfònica de Badalona, ens oferirà el tradicional concert de Santa Cecília, el 22 de novembre al Teatre Zorrilla. I l'Escola de Música Moderna de Badalona, conjuntament amb la Coral Renaixença, oferirà divendres 14 de novembre, al mateix teatre, un concert dels grans compositors del jazz sota el nom Jazz amb cor.

Espectacles familiars

Els espectacles per a un públic familiar, programats per la Xarxa, també tenen el seu espai habitual, amb noms com El petit Dalí (diumenge 5 d'octubre al Teatre Zorrilla), La princesa i el pèsol (diumenge 23 de novembre al Teatre Zorrilla), i l'espectacle de contes Sol amb la lluna, de la companyia Sagratta (diumenge 26 d'octubre al Teatre Blas Infante). I el diumenge 14 de desembre, al Teatre Zorrilla, Pastorets cap a Betlem!, una versió diferent de la conegudíssima obra Els pastorets típica de les festes nadelenques.

Els espectacles infantils tenen lloc els diumenges a les 18 hores.

Filmets 40 anys

Aquest any el Filmets Badalona Film Festival, el festival internacional de curtmetratges, celebra els seus 40 anys com un dels referents dels festivals de curts a nivell nacional i internacional. El Festival es desenvoluparà en els teatres Principal i Zorrilla a mitjan d'octubre. En els propers dies se'n podrà conèixer més detalls.

Cicle Nits d'Estrelles al Principal

El Teatre Principal es convertirà, una vegada més, en una sala de concerts en la segona edició del cicle de música Nits d'Estrelles. Aquest any podrem escoltar el darrer disc d'Els Amics de les Arts (dissabte 13 de desembre) Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure, i la proposta d'Adrià Puntí (dissabte 1 de novembre), que trenca un silenci discogràfic de deu anys per presentar a la ciutat, el seu darrer treball, Incompletament Puntí.

Dins del cicle Nits d'Estrelles al Principal podrem gaudir d'una vetllada amb un doble concert del compositor i pianista badaloní Ismael Dueñas que, en la primera part, estarà acompanyat per l'artista nord-americana Leslie Helpert, i, en la segona, per la seva formació, Ismael Dueñas Trio. El concert serà dissabte 8 de novembre al Teatre Principal.

I també al Principal, dissabte 4 d'octubre, s'hi podrà veure la cantautora Rozalén, amb el seu primer disc Música para los ojos, on va acompanyada d'una intèrpret del llenguatge dels signes, que permetrà a les persones amb dificultats auditives seguir aquest concert.

"Per molts anys 18!"

Es segueix també mantenint la campanya "Per molts anys 18!", una iniciativa amb la voluntat d'incentivar i fomentar el consum de cultura, i en especial de les arts escèniques, entre els joves de Badalona.

La campanya oferirà l'oportunitat als badalonins nascuts l'any 1996, i que enguany fan 18 anys, d'adquirir una localitat gratuïta per a la majoria d'espectacles fins que s'exhaureixin les entrades previstes per a aquesta promoció.

Venda d'abonaments i entrades

El proper dilluns 28 de juliol i fins dijous, dia 31, es posaran a la venda a les taquilles del Teatre Zorrilla, de 18 a 21 hores, les entrades i abonaments.

La renovació dels abonaments per a la nova temporada es durà a terme a partir del proper dimecres, 23 de juliol, al Teatre Zorrilla.

Recordem que el preu de l'abonament és de 68 euros i, com és habitual, es poden escollir entre dues opcions: l'abonament A compost per Traduccions - Translations, L'esquella de la torratxa, Jazz amb el cor, Vània i Losers; i l'abonament B amb els espectacles Traduccions - Translations, Pulmons, Los Mácbez, Rudo i BBBB.

A partir del dijous 4 de setembre la taquilla recupera els dies i horaris habituals de venda que són de dijous a dissabte, de 18 a 20.30 hores.

Com a novetat d'aquest any, a partir del dimarts 29 de juliol, es podran comprar les entrades per Internet a la pàgina web del Zorrilla-Centre d'Arts Escèniques de Badalona (www.zorrilla.cat), del portal www.ticketea.com, o del telèfon 902 042 210.