Els propers dies 14 i 15 d’agost, Badalona celebrarà la Festa Major d’Agost
Els propers dies 14 i 15 d’agost, Badalona celebrarà la Festa Major d’Agost
La ciutat ja té enllestida la seva programació
Redacción/ Imatge: Arxiu - 25/07/2014 04:46
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9245

Els pròxims dies 14 i 15 d’agost, Badalona es vestirà de festa per celebrar la Festa Major d’Agost, en honor de la Mare de Déu d’Agost patrona de la ciutat.

Els actes giraran entorn de la cultura popular i comptaran també amb el Castell de Focs.

Dijous 14 d'agost a les 20.00 hores, la plaça de la Vila serà l'escenari de la Gran Xeringa, una traca de 500 metres que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi unirà la plaça de la Constitució, (antiga plaça de la Vila)i l’actual plaça de la Vila, on es dispararan 12 salves de morteret. La Tanda de Lluïment serà a càrrec de Miquelets de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Bufons del Foc, Grup de Diables Kapaoltis, Geganters de Badalona, Castellers de Badalona i Bastoners de Canyet.

Es farà una Cercavila que anirà des de la plaça de la Vila fins a la Rambla. El seu recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla. A les 22.00 hores, a la platja dels Pescadors Castell de Focs.

Arribem al divendres 15 d'agost, quan a les 12.00 hores, a l’església de Santa Maria, se celebrarà l'Ofici Solemne de Festa Major i repicada de campanes. A les 13.15 hores, a la plaça de Barberà Ballada de Gegants A càrrec de la Colla Geganters de Badalona. A les 13.45 hores, a la plaça de Barberà Tornada d'Ofici; els gegants tornaran de l’Ofici en cercavila cap a la plaça de la Vila. A les 19 hores, a la Rambla Ballada de Sardanes a càrrec de Badalona Sardanista. A les 22.00 hores, a la platja del Pont d’en Botifarreta Espectacle de foc i bany de les bèsties i Diables; on hi participen Diables Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc i Grup de Diables Kapaoltis.

D’altra banda, la Comissió de Festes de Badalona ha organitzat, a més, actes com el dijous 14 d'agost a les 19.30 hores, a la plaça de la Vila l'anomenat Crida la Festa. A les 22.30 hores, a la Rambla Concert de Música. I divendres 15 A les 14.00 hores, a la Rambla (al Racó d’en Gual) el Dinar Popular.

Programació AQUÍ