Badalona multarà amb 900 euros els propietaris de gossos que no en recullin els excrements
Badalona multarà amb 900 euros els propietaris de gossos que no en recullin els excrements
El consistori inicia una campanya de sensibilització i sancionarà a partir del 22 de setembre
Redacción - 04/09/2014 04:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9345

La Guàrdia Urbana de Badalona imposarà multes d'entre 600 i 900 euros als propietaris de gossos que no recullin els seus excrements al carrer. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, que ha detallat que la mesura, aprovada al ple municipal del mes de març dins l'ordenança de civisme, entrarà en vigor el 22 de setembre.

Garcia Albiol, ha explicat que amb l'increment de les sancions es dóna resposta a un problema d'incivisme i a una queixa que li fan arribar constantment veïns de tots els barris de la ciutat. "La presència d'excrements als carrers, places i parcs és una de les coses que més molesta els veïns, i així m'ho expressen constantment en les visites i passejos que faig pels barris de la ciutat, fins al punt de ser una de les queixes que més es repeteixen", ha dit l'alcalde. "La majoria de propietaris de gossos" ha continuat, "són responsables i netegen les deposicions, però la veritat és que n'hi ha d'altres que no ho fan i per més que incrementem els esforços en neteja i que els carrers s'escombrin diàriament, és impossible mantenir en condicions els espais públics sense la col·laboració i la responsabilitat dels veïns", ha explicat l'alcalde. "Per aquest motiu hem incrementat l'import de les sancions i ara farem una campanya de sensibilització que pretén avergonyir els incívics i que estem convençuts que tindrà un efecte dissuasiu entre aquells propietaris que gossos que acostumin a no recollir les deposicions de la seva mascota", ha afegit.

La norma es donarà a conèixer a la ciutat amb una campanya gràfica que du un missatge directe: 'si no ho reculls... ser un porc et sortirà car!'.