El CRAD inicia el curs 2014-2015 amb nous tallers i activitats culturals
El CRAD inicia el curs 2014-2015 amb nous tallers i activitats culturals

Clara Bayo - 11/09/2014 03:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9389

Ple de gom a gom. Així ha iniciat el nou curs 2014-2015 el CRAD, Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones de Badalona. Amb nous tallers programats que continuen en la mateixa línia de treball del curs passat, i que tracten activitats de temàtiques variades que cobreixen des d'aspectes de salut (ioga, risoteràpia, memòria...), idiomes, o la creació artística (teatre, dibuix, escriptura...). A banda dels tallers també s'han organitzat diferents activitats culturals com conferències, seminaris, exposicions i sortides.

El CRAD s'ha consolidat així com un centre de referència que treballa per fer visible a la dona construint la seva història, posant de relleu la de les dones conegudes com a escriptores, pintores, i científiques però també la de tantes i tantes dones anònimes que configuren i formen part de la societat. Amb un complet fons de documentació especialitzat en dones. Una tasca que es fa dia a dia, malgrat els pocs recursos, amb els seus responsables i l'ajuda de voluntàries i voluntaris que configuren una gran xarxa viva i participativa. Un espai que els seus responsables des de l'Àrea de Cultura i Ciutadania, ressalten "va més enllà d'un lloc on les dones es reuneixen". Es tracta, tal com ha dit la coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona a Barcelona, Ivet Castaño, "d'un espai on compartir experiències, bagatge personal i cultural i projectar el futur dins d'una societat rica en entitats de dones".

El curs passat el CRAD va tancar amb més de 1.200 usuàries, algunes d'elles que fins i tot s'han convertit en formadores d'alguns dels onze tallers que s'han fet, consolidant així l'espai com a un centre de referència i de cara al nou curs s'espera seguir la mateixa línia de participació i creixement i s'incorporen tres tallers més entre d'altres coses.

La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado ha remarcat la decisió de l'Ajuntament al setembre de 2012, de dividir l'àmbit d'acció de les línies d'actuació en matèria de violència de gènere i de foment de cultura i participació de les dones en dos serveis diferenciats, el SAIV i el CRAD. Cada un d'aquests serveis ocupa espais diferenciats la qual cosa, explica Salgado, "ha permès una millor qualitat d'atenció i optimització dels recursos". Recordem que el SAIV continua ubicat en l'antiga seu de la regidoria de la dona, al carrer de Baldomer Solà, el CRAD està ubicat en la nau 2 de l'antic escorxador.

La presentació de la programació de tallers i d'activitats per a aquest nou curs ha finalitzat amb la intervenció del professor emèrit i catedràtic de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, Feliciano Castillo el qual ha parlat de dona, formació contínua i qualitat de vida.

L'acte ha comptat amb unes paraules de record per a la poeta i traductora Montserrat Abelló que ens deixava aquest dimarts als 96 anys.

Notícia relacionada i programa AQUÍ