La PAH envolta els jutjats de Badalona en contra de les noves mesures de la llei hipotecària
La PAH envolta els jutjats de Badalona en contra de les noves mesures de la llei hipotecària
S'ha sumat així a una campanya estatal que pretén assenyalar que Espanya segueix sense ajustar-se a la directiva europea de protecció al consumidor en matèria d'execucions hipotecàries
Redacción/ Imatge: PAH Badalona - 18/09/2014 06:23
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9436

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona, en coordinació amb les PAH's de l'estat espanyol, han envoltat els Jutjats de la ciutat aquest dimecres al matí amb l'objectiu de per manifestar el seu rebuig a les últimes mesures del Govern, que mitjançant el Reial decret Llei 11/2014, ha introduït modificacions que estimen "molt poc consistents en l'ordenament jurídic". 

Des de la PAH Badalona expliquen que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat diverses sentències que mostren que la Llei Hipotecària espanyola "és injusta i contraria al dret comunitari, i no obstant això, des del govern del Partit Popular solament es fan modificacions de l'ordenament jurídic mínimes i molt poc consistents". En aquest sentit, es refereixen "als terminis preclusius d'un mes, dels quals disposen les persones immerses en processos de desnonament per reclamar que les seves hipoteques contenen clàusules abusives".

Segons la PAH, el govern del Partit Popular "està posant parxes a les lleis perquè la banca pugui seguir desnonant" donant un termini límit del 7 d'octubre per poder apel·lar en les execucions en curs sobre les quals es recorrin clàusules abusives. Per la PAH aquestes disposicions violen el dret a una defensa judicial efectiva i posen "data de caducitat als nostres drets".

Des de la PAH han fet entrega d'un document al jutge degà, instant a que apliqui la llei europea i no pas la nova normativa espanyola. I ha demanat una trobada amb ell per tractar la qüestió.

En aquesta línia més de 200 plataformes de la PAH en tota Espanya, a través dels escrits individuals, insten als jutges al fet que de forma retroactiva retornin "la dignitat i el que hagin perdut" a les persones desnonades. I que si els jutges tenen dubtes de legalitat o inconstitucionalitat que elevin una pregunta al Tribunal Europeu.