CiU i ICV-EUiA demanen un ple extraordinari per donar suport a la consulta del 9 novembre

Redacción - 22/09/2014 20:09
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9460

Els quatre regidors de Convergència i Unió i els tres d'Iniciativa per Catalunya- Esquerra Unida i Alternativa presentaran aquest dilluns una sol·licitud de celebració de ple extraordinari a l'Ajuntament de Badalona per tal que el consistori es pronunciï a favor de la consulta del 9 de novembre, que s'ha de celebrar a l'empara de la Llei de consultes que el Parlament aprova aquesta tarda. La presentació formal de la sol·licitud de ple extraordinari es produirà aquest dilluns, una vegada la Llei que dóna cobertura jurídica a la consulta del 9 de novembre s'hagi aprovat al Parlament.

La petició té com a únic punt de l'ordre del dia el "debat i votació sobre l'adhesió de l'Ajuntament de Badalona als acords del document Suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014" (s'adjunta document).

Aquest manifest, impulsat per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència, proposa que el Ple adopti diversos acords. D'una banda, que l'Ajuntament de Badalona mostri "el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l'exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l'Ajuntament de Badalona amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació". Així mateix, la proposta d'acord planteja "donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants".

El Ple extraordinari sol·licitat pels regidors de CiU i ICV-EUiA s'ha de celebrar, d'acord amb la normativa vigent, abans dels 15 dies hàbils posteriors a la presentació de la sol·licitud, i per tant es farà o aquest mes de setembre, o durant la primera setmana d'octubre.