Una enquesta de la CUP preveu que PP, ERC i Podemos serien les forces més votades a Badalona
Una enquesta de la CUP preveu que PP, ERC i Podemos serien les forces més votades a Badalona

Redacción - 25/09/2014 05:11
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9491

Una enquesta realitzada per la CUP a Badalona, amb data d'entre el 14 i el 26 de juliol, preveu que PP, ERC i Podemos serien les forces més votades; amb una caiguda de PSC i de CiU i aparició a l'Ajuntament de Ciutadans i la CUP, fins ara sense presència. Pel que fa a ICV-EUiA, segons la mateixa enquesta es mantindria.

Segons les dades presentades, el PP que actualment compta amb 11 regidors, obtindria 6 amb una intenció directa de vot del 12,3%. ERC comptaria amb 5 regidors a l'Ajuntament, amb una intenció directa de vot del 12,3%. Podemos, el cercle local de la formació de Pablo Iglesias, que tot just intenta organitzar-se obtindria 5 regidors, també amb intenció de vot del 12,3%.

Per la seva banda, PSC i CiU rebrien una gran davallada. Sobretot els socialistes que passarien de 9 regidors a 3 amb una intenció directa de vot del 9%. Pel que fa a CiU, perdria la meitat dels seus 4 regidors que té ara i passaria a 6,3% d'intenció de vot. ICV-EUiA mantindria resultats conservant així els tres regidors que té actualment. Però amb menor percentatge de vot en intenció directa, un 7,5%. Ciudadanos i la CUP entrarien per primera vegada a l'Ajuntament de Badalona amb 2 i un regidor respectivament.

Posicionaments sobre el 9-N

La CUP pregunta també pel 9-N i un 52,5% votaran sí a la independència. Si anem per preguntes, la primera 'Vol que Catalunya sigui un Estat?' tindria els següents resultats: el 37,3% votaria favorablement, mentre que el 33,6% ho faria negativament. El 10,3% diu que no aniria a votar i el 7,8% no va respondre. Per tant, sobre el 70,9% dels que anirien a votar, un 47,5% diria que no, un 0,3% votaria en blanc i un 52,5% votaria . La segona pregunta: 'Vol que aquest estat sigui independent?' el 71,9% votaria favorablement, el 16,3% negativament i l'11,9% restant o està indecís o no contesta.

L'enquesta s'ha fet sobre una mostra de 400 persones, amb un marge d'error de +/- 4,83% i un nivell de confiança del 95%. Els enquestats, han estat ciutadans i ciutadanes majors de 17 anys amb dret a vot a les pròximes eleccions municipals. Ha estat liderada pel politòleg gironí Marçal Terrades qui ja va estar al càrrec d'una enquesta a Girona, la de les municipals del 2011.