El Tribunal Constitucional admet a tràmit els recursos de l'Estat i suspèn la convocatòria del 9-N i la Llei de consultes
L'ANC iniciarà aquest dimarts la campanya del Sí a la independència
Agencias - 30/09/2014 03:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9523

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dilluns per unanimitat els recursos que l'Estat ha presentat contra la Llei de consultes del Parlament de Catalunya i la convocatòria de la consulta del 9-N, fet que implica la suspensió cautelar dels dos textos per un període de cinc mesos. Ho ha fet en un ple extraordinari d'una hora i deu minuts poc després que l'advocat de l'Estat hagi registrat les dues peticions, una celeritat inusual que coincideix amb la reunió exprés també del Consell d'Estat aquest diumenge i del consell de ministres de dilluns. Un cop admesos els recursos i suspesos els textos impugnats, al Tribunal li toca ara debatre el fons dels recursos en les pròximes setmanes.

En aquest sentit i tal com havien anunciat, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) començarà aquest dimarts 30 de setembre les mobilitzacions a favor del Sí a la independència. La campanya consistirà en una mobilització a les places dels ajuntaments, entre ells el de Badalona, a partir de les set del vespre. A les portes de l'Ajuntament on de fet s'estarà portant a terme el ple municipal. L'acte central serà a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i comptarà amb la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. Per la seva banda, la CUP ha fet una crida a concentrar-se aquest dilluns i avui dimarts davant els consistoris, entre ells el de Badalona, ja que, expliquen, "només la mobilització sostinguda és la garantia que el pròxim 9 de novembre se celebri el referèndum".