El Govern es compromet a traspassar el carrer Sant Bru a l'Ajuntament de Badalona abans d'acabar l'any
El Govern es compromet a traspassar el carrer Sant Bru a l'Ajuntament de Badalona abans d'acabar l'any

Redacción - 02/10/2014 04:10
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9541

El president del grup municipal de Convergència i Unió a Badalona, Ferran Falcó, ha preguntat durant la sessió de control al Govern celebrada al Parlament de Catalunya, sobre les previsions que la Generalitat té per a la realització de les obres de millora del carrer Sant Bru, l'antiga carretera Nacional II. Aquestes obres són necessàries perquè es pugui fer efectiu el traspàs de la titularitat del carrer a l'Ajuntament.

Falcó s'ha adreçat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per a destacar la urgència de l'actuació, ja que el carrer, que ja no funciona com a carretera, es troba en mal estat i és dels pocs trams metropolitans de la Nacional II que queden per traspassar als ajuntaments. Aquest fet limita les possibilitats de millora que hi pugui fer el consistori, i ha implicat una creixent degradació tant del paviment com de les voreres i l'enllumenat.

Per això, Falcó ha demanat al Govern de Catalunya que es facin les obres "el més aviat possible, a poder ser en el marc dels pressupostos de l'any 2015". Davant aquesta petició, el conseller ha manifestat que s'han inclòs 0,6 milions d'euros per a l'obra als pressupostos de GISA, i que aquesta s'executaria durant el primer semestre de 2015. Vila també ha anunciat que es pretén redactar un conveni de cessió amb l'Ajuntament que se signi abans de finals de 2014, en paral·lel a la redacció del projecte constructiu.

La qüestió va ser plantejada fa uns mesos pel regidor i diputat badaloní al conseller de Territori, i ara, a la sessió de control al Govern, s'ha fet públic el compromís de la Generalitat.

El regidor i diputat badaloní ja n'ha parlat amb l'alcalde de la ciutat, i s'ha mostrat convençut que "no es deixarà passar aquesta oportunitat i finalment el carrer Sant Bru veurà com s'hi fa una millora important, que permetrà que passi a titularitat municipal, per tal que, més endavant, l'Ajuntament pugui continuar millorant-lo amb nous projectes de reforma que afectin espais com les voreres". Falcó ha agraït la disponibilitat del Govern de Catalunya per a resoldre "un problema que s'havia enquistat", i s'ha mostrat convençut que "en el futur, cap govern municipal podrà excusar-se en la qüestió de la titularitat per a no fer front a les obres de millora que el conjunt del carrer necessita".