La llibreria dels finals feliços
La llibreria dels finals feliços

Redacción - 03/10/2014 05:16
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9557

Fitxa tècnica

Data de publicació: 02/10/2014
448 pàgines
ISBN: 978-84-297-7319-4
Codi: 10041423
Format: 15 x 23 cm.
Presentació: Rústega amb solapes
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Marc Delgado Casanova

La Sara, una noia sueca de vint-i-vuit anys, i l'Amy, de seixanta-cinc, veïna de Broken Wheel, un petit poblet al cor d'Iowa, són grans lectores. No es coneixen personalment, però fa temps que es cartegen i intercanvien llibres i reflexions sobre la literatura i la vida. Un bon dia, la Sara viatja als Estats Units per visitar l'Amy, però, quan hi arriba, la seva amiga ha desaparegut.

Per sort, gràcies a les cartes, la Sara coneix bé els excèntrics habitants del poble, i, tot i que es troba sola, decideix quedar-s'hi. Aviat, la desconcertada turista sueca es converteix en l'atracció dels veïns, i encara més quan amb els llibres que ha deixat l'Amy s'entesta a obrir una llibreria.

La Sara està convençuda que, encara que els escèptics veïns no en siguin conscients, en el fons el que necessiten són llibres. Només li cal trobar la història més adient per a cadascun. El seu original i peculiar sistema de classificació -«Llibres per als diumenges mandrosos», «Llibres per ofegar les penes»...-, serà ben efectiu i provocarà canvis en les vides dels habitants de Broken Wheel. El que la Sara no havia previst, és que potser a la seva vida també li convenia més d'un canvi.

Aquesta és la trama que ens ofereix 'La llibreria dels finals feliços' de Katarina Bivald en una narrativa per descobrir, i emocionar. Una emotiva història escrita per una llibretera sueca que demostra com el poder dels llibres et pot canviar la vida que està publicada per Edicions 62 en la seva col·lecció El Balancí.

Una literatura perfecta per als amants de les lletres, de l'olor de les llibreries, del tacte de les pàgines en passar les fulles d'un llibre nou.

Katarina Bivald (Suècia, 1983) va treballar de llibretera durant molts anys. La llibreria dels finals feliços és la seva primera novel·la i està en vies de publicació a més d'una quinzena de llengües. Actualment viu amb la seva germana als afores d'Estocolm en un pis farcit de prestatgeries amb llibres. Encara no ha decidit si li agraden més els llibres o les persones.