Es prepara a Badalona la III Fira de Gegants i Capgrossos que s'instal·larà a la Rambla dissabte 18 d'octubre
Es prepara a Badalona la III Fira de Gegants i Capgrossos que s'instal·larà a la Rambla dissabte 18 d'octubre
Enguany la Fira té un toc solidari donat que es farà una recollida d'aliments conjuntament amb l'entitat Adra, la qual forma part de la Fundació Banc dels Aliments
Redacción/ Imatge: Arxiu - 12/10/2014 13:59
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9595

Agafa l'agenda i pren bona nota perquè per tercer any consecutiu es prepara a Badalona la Fira de Gegants i Capgrossos que en la seva tercera edició arriba a la Rambla el pròxim dissabte 18 d'octubre.

Es tracta d'una fira on el fet geganter n’és el fil conductor. Al llarg de tot el dia hi haurà diverses activitats relacionades amb els capgrossos, els gegants i la música que els acompanya.

Fira solidària

Enguany la Fira té un toc solidari donat que es farà una recollida d'aliments conjuntament amb l'entitat Adra, la qual forma part de la Fundació Banc dels Aliments. Tothom pot col·laborar portant llegums, pasta, oli, llet, farinetes, arròs o llaunes de conserva per posar el un granet de sorra.

Programació

El programa previst començarà a les 11.00 hores amb la inauguració de la Fira. Serà el tret de sortida a una jornada carregada d'activitats. A partir d'aquest moment s'oferiran tallers i és què al llarg del matí podreu fer-vos un capgròs, una miniatura d'un gegant, aprendre a enfaixar-vos o bé pintar el mural gegant.

Cap a les 12.30 hores està prevista 'L'hora del conte' (al Racó d'en Gual). I a les 13.00 hores tindrà lloc la Mostra de balls de capgrossos. Les diverses comparses de capgrossos que hi ha a Badalona oferiran els seus balls. En acabar, convidaran a tothom a ballar una estona amb ells.

Ja a la tarda, a les 16.30 hores arriba el torn del concert de gralles (al Racó d'en Gual). Els grallers i caixers de les colles ens oferiran un concert per gaudir de les músiques que acompanyen als gegants. Tot seguit, cap a les 17.00 hores es faran Jocs infantils.

A les 18.30 hores es portarà a terme la Mostra de balls de gegants. Els gegants seran els protagonistes de la tarda. La mostra de balls i la Fira acabaran amb un ball conjunt: 'El Valset de Badalona'.

Durant tota la jornada

Des de les 11.00 i fins a les 19.30 hores hi haurà tots els gegants i els capgrossos que participaran en la Fira d'enguany exposats a la Rambla, al voltant de Roca i Pi. En total seran al voltant d'una trentena gegants i més de 50 capgrossos. A més a més cada colla muntarà la seva paradeta on hi podreu trobar informació sobre l'entitat i les figures festives, així com marxandatge lligat amb els gegants i els capgrossos: des de xapes i retallables fins a contes.

Més informació AQUÍ