Les Anastàsies Bdn inicien un curs ple d'activitats
Les Anastàsies Bdn inicien un curs ple d'activitats

Clara Bayo/ Imatge: Anastàsies Bdn - 09/10/2014 08:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9606

La Plataforma Anastàsies Bdn inicien de manera oficial un nou curs ple d'activitats. I diem de manera oficial perquè tot i que ara inicien el període de més actes organitzats per la mateixa plataforma, aquesta no s'han aturat en la seva tasca col·laborativa amb altres entitats culturals en actes fets a la ciutat; com per exemple en el 'Trencant Setges' d'Òmnium Badalona, amb un acte a la platja, i a la Cadena Humana contra el Tràfic de Persones i l'Explotació Sexual amb la Federació de Dones Badalona, dues accions que van tenir lloc al setembre.

Ara sí, inicien el curs pròpiament dit. Ho han iniciat amb poesia, amb la presentació del llibre 'Atreveix-te a entrar' de Montse Pellicer el passat dijous. Un acte obert al públic i organitzat al Cor de Marina que va presentar la poeta Maria Carme Gallo, de les Anastàsies i que, de fet, omplia la sala d'actes de la musicalitat d'uns poemes que tracten sobre els moments senzills de la vida. "Les Anastàsies vam fer un recull de poemes de la Montse Pellicer, no només d'aquest llibre que presentava sinó també del seu primer llibre 'Somnis d'Escarlata' així com altres poemes que la poeta ha anat compartint a les xarxes socials" explica Anna Maria Vives de la plataforma.

Il·lusió en arribar als seus 5 anys de vida

Aquest acte ha estat el tret d'inici d'un curs que les Anastàsies encaren amb molta il·lusió. Il·lusió, per una banda, per arribar als seus cinc anys de vida. Cinc anys que celebraran al pròxim mes d'abril; "ens fa molta il·lusió perquè al principi ens va costar molt, sobretot al primer any de vida. Donar-nos a conèixer, va ser molt difícil, ens va costar trobar un espai per fer les activitats, entre altres coses. Ara ja ens feliciten pels actes que fem, ens proposen temes a tractar i hem arribat a un moment en el qual hem fet molta xarxa a escala cultural i col·laborativa a la ciutat, un dels reptes que ens vam proposar als nostres inicis". De cara a la celebració d'aquest cinquè aniversari, les Anastàsies ja estan rumiant coses i, ens avancen "la farem sonada".

Iul·lusió, per altra banda, per l'evolució de la plataforma en aquests anys de vida; En aquest sentit, les Anastàsies Bdn valoren molt la xarxa que han teixit a poc a poc. "Ara ens truquem per demanar-nos col·laboracions en actes culturals de la ciutat i això és un repte que totes les Anastàsies hem assolit amb la nostra feina, dedicació i constància". També, ens expliquen "hem aconseguit que el públic que assisteix als actes que organitzem des de la mateixa plataforma, estigui format per dones i homes, per gent molt diversa" això, asseguren "és força important; abans als homes els hi costava perquè no es feien seus els temes en clau de dona, ara venen i participen dels col·loquis i xerrades".

Propera parada: el món de l'aviació en clau de gènere


D'altra banda, dijous 16 d'octubre a les 18.00 hores al Cor Marina es portarà a terme una xerrada-col·loqui sobre 'el paper de les dones en el món de l'aviació'. Serà a càrrec d'en Josep Maria Farrero, soci fundador del Parc Aeronàutic de Sabadell. "Precisament les Anastàsies vam anar a una exposició de l'Institut Català de les Dones i hi havia la vida d'una aviadora que és la Pepa Colomer, la primera aviadora catalana de la història. Vam saber que va ser una dona que havia estat a la Guerra Civil amb un avió, i la seva història ens va cridar molt l'atenció" ens comenta l'Anna Maria. "Llavors la xerrada-col·loqui tractarà la història de l'aviació però en clau de gènere".

Entre altres actes es troba ja de cara al novembre una xerrada sobre el cinema a Badalona dels anys 40 i 50, a càrrec de la historiadora Núria Casals. A partir d'aquí a banda dels sopars i les col·laboracions amb altres entitats culturals, esperen seguir amb el ritme portat fins ara, entre dues i tres activitats per mes, de les quals anirem informant des de badanotis.com