El CCAAC fomenta l'ús del xip i d'identificació als animals de companyia davant l'arribada de l'estiu
El CCAAC fomenta l'ús del xip i d'identificació als animals de companyia davant l'arribada de l'estiu

Redacción - 22/06/2010 04:04
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=995

Amb l'arribada de l'estiu i de les vacances malauradament la situació de l'abandonament dels animals de companyia s'incrementa. És per aquest motiu i per conscienciar de que els animals domèstics no són cap joguina que el Centre Comarcal d'Atenció als Animals de Companyia (CCAAC) promou, en aquests moments una campanya de sensibilització per a la tinença responsable d'animals i en prevenció dels abandonaments d'aquests animals domèstics, en especial dels gossos.

La campanya consta de l'emissió de missatges de reforç, missatges que posan l'accent en el no abandonament dels animals de companyia però també s'emet la importància i obligació d'identificar i censar els animals propis. Es tracta del fet de posar un xip al gos o al gat que facilitarà de manera més ràpida la seva localització.

En aquest sentit, el Centre Comarcal d'Atenció d'Animals de Companyia disposa d'un conveni amb el Consell del Col·legi de Veterinaris de Catalunya que dóna accés a l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia i facilita, ràpidament, la localització dels propietaris dels animals identificats. No en va, un percentatge important d'animals que són recuperats en el CCAAC ho són pels seus propietaris gràcies a aquest sistema. El doble missatge del material editat vol donar suport a les campanyes de cens que s'estan impulsant des dels ajuntaments.